Chyba ukryłeś je wystarczająco. Czas wracać do pacjenta.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Monarcha królestwa zmarłych.
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Kammitora Jizoku
Spojrzałem na Waruku. Dyszał coraz ciężej. Zabrałem się do dzieła. Zebrałem swoje reiatsu w sobie, następnie przekazałem je do mojego miecza. Na ostrzu, kawałek na rękojeścią pojawił się ten znak:
. Następnie skupiłem się na chorym. Podniosłem swój miecz do góry wymawiając:
- Shinseina Asayake... - na chorego spadł słup jasnego, złotego światła. Na szczycie tego słupa widniał ten sam znak co na klindze mojego miecza. Czekałem już tylko na rezultaty. Miałem tylko nadzieję, że się powiodło.
Pacjent przestał kaszleć i oddychał głęboko. Jego reiatsu zostało uzupełnione. Otworzył oczy i rozejrzał się uważnie nie poruszając głową. Nic nie powiedział.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Kammitora Jizoku
W lekkim zamyśleniu odpowiedział. - Lepiej. To zapewne twoja sprawka. I tak by mi przeszło.... - ostatnie zdanie wypowiedział ciszej.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Kammitora Jizoku
Nie zwróciłem uwagi na ostatnie zdanie. Nie spodziewałem się poklasku, wdzięczności. Postanowiłem zapytać.
- Chciałbym z Tobą porozmawiać o Twoim przyjacielu, Nataru... Wiesz, że zaginął kilka dni temu?
Wzruszył ramionami. - Pewnie wyruszył na jakąś misję. Dlatego go nie było.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Kammitora Jizoku
- Niestety... Zaginął wraz z innymi shinigami. Potrzebuję informacji na jego temat. Wiesz, gdzie przebywa? Podobno lubi przebywać w samotności... - zapytałem.
Cztery dni go już nie ma. - patrzył gdzieś w dal. - Zawsze wyruszał wypełnić jakieś zadanie i nie mógł się mną zajmować. - popatrzył oskarżycielko na Ciebie.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Kammitora Jizoku
- Nie zostawić Cię. Zostawił Cię pod opieką medyków z IV oddziału. Gdyby Cię zostawił, nie trafiłbyś tutaj. Nie przeżyłbyś. A teraz musimy go znaleźć. A Twoja wiedza o nim naprawdę może nam się przydać. - odpowiedziałem.
Zawsze mnie tu zostawiał. - powiedział z naciskiem na "zostawiał" - Zawsze odchodził bez słowa. Taka jego praca. Dostaje rozkazy i wyrusza. - cały czas patrzył na ciebie nie uśmiechając się.
Usłyszałeś za sobą wesoły głos. - Pacjent już wyzdrowiał? Dziękuję za fatygę, Kapitanie Jizoku. - z uśmiechem podziękował Kapitan IV dywizji.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Kammitora Jizoku
- Nie ma za co, kapitanie... - powiedziałem, wracając do rozmowy z Waruku. - Cierpisz na bardzo ciężką chorobę płuc. Na pewno ciężko mu jest Ciebie tu zostawiać. To dobrze, że walczysz o swojego przyjaciela, lecz musisz zrozumieć, że przez misje, które wykonuje, nawet te niebezpieczne, jest w stanie Cię utrzymać. Możecie kupić jedzenie i wodę, niezbędną do przeżycia dla dusz z reiatsu. To, że stał się shinigami daje korzyść Wam obu. - rzekłem.
Zostawił mnie tak jak zwykle. - dalej powtarzał swe słowa. - Bez słowa, jak zwykle. - dalej upierał się przy swoim, a nic nie wskazywało na to, że kłamie. Jego głos zdawał się lekko zachrypnięty.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Kammitora Jizoku
- Więc może powinieneś mu o tym powiedzieć? By mówił Ci o tym, że musi iść na misję? Możesz go zapytać o to jak go znajdziemy. Lecz potrzebuję Twojej pomocy, Waruku... - powiedziałem, starając się go przekonać, by powiedział mi coś więcej o Nataru.
Jakiej pomocy? Ja nic nie wiem. - znów prawda. Choć mogło się zdawać, że to bardzo ogólnie powiedziane, nieodnoszące się do niczego.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "