Dość duży targ, mieszczący się we wschodniej części dzielnicy. Stragany, wszystkie tak samo zbudowane, z białymi materiałami zasłaniającymi towary i sprzedawców, tu i ówdzie sprzedawczynie, przed słońcem.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Monarcha królestwa zmarłych.
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Ta jedna setna. To był właśnie Deutetsu. Spojrzał obojętnie na dużego arrancara. Można nawet powiedzieć, że był gruby.
Tymczasem Arrancar, który miał maskę na podbródku wk kształcie małych stalaktytów (no ten grubas) odpowiedział. - Może kolejny chce dostać w twarz co?! - opryskliwie odpowiedział.
A Deutetsu stanął za olbrzymem i niemo powiedział coś do Ciebie. - he - ra - cha bytu. - nie do końca zrozumiałeś pierwszy wyraz.
Heracha? Herarcha? A może Hierarcha?
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Chociaż zadałeś cios, zabolał cie trochę, choć tak jak i jego. Chyba miał coś w rodzaju ochrony skóry.
Przeciwnik zrobił krok do tyłu i złapał się jedną ręką za głowę. - Mam Cię zabić?! - już miał zaatakować, gdy Deutetsu chwycił go za ramię i odwrócił tak mocno, że olbrzym zatoczył jedno koło.
On jest ze mną. Chyba wiesz co to oznacza? - spytał twój przyjaciel. - Idź z tond.
Idźcie do diabła. - splunął na ziemię. - jak wyjdziecie z tej waszej obsranej dzielnicy to zobaczymy! - pogroził wam pięścią i oddalił się, trzymając się za głowę.
Widać coś co miał na myśli Deutetsu przestraszyło grubasa.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
To proste. - podszedł do straganu i przyjrzał się towarom. - W Hueco mundo nauczyłem się odwiecznej zasady. - Wyciągnął z kartonu dwa owoce o dziwnym szarym kolorze w zanikające zielone paski. Do tego owoc był pokryty sierścią. - "Prawo stanowiska", "Prawo wyższości" lub bardziej prymitywna nazwa "Prawo siły". Już tłumaczę, choć znawcą nie jestem. Ten, który ma wyższą pozycję panuje nad innymi. Nie tyle co wydaje mu rozkazy, co, zaraz prościej. Ja jestem Fraccion, tak jak on. Ale Ja jestem Fraccion espady numer 3. On Fraccion spady numer 5. To powoduje, że jestem "silniejszy". Chyba wiesz o co mi chodzi? - Dał pieniążek sprzedawczyni, a owoc rozdzielił na dwie części. Poleciał sok i wylał się na ziemię. - Kurcze, zawsze tak robię... - zaczął jeść połyskujący na zielono, soczysty miąsz.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Deutetsu także się uśmiechnął. - Chyba reputacji nie musisz sobie aż tak wyrabiać, ponieważ jesteś na tym samym poziomie co ja... Ale nikt cie jeszcze nie zna, więc inni, tak jak tamten, nie będą wiedzieli z kim maja do czynienia. - Rzucił ci swój drugi owoc. - Spróbuj, bardzo słodki i orzeźwiający. uważaj, by ci się sok nie wylał tylko...
Marmurowa ławka, choć bez oparcia, odpowiadała wam, więc na niej usiedliście.
Możemy jeszcze trochę pozwiedzać, choć targ to główna atrakcja. Nie tak jak w "prawdziwym świecie". Jak tam jest? Bo zapomniałem już... - i westchnął.
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "
Tak. Shinigami - zamyślił się. - Właściwie nie wiem, czemu toczymy ta wojnę. Dla władzy. By przetrwać... - głośno rozmyślał
Ale przerwał mu znajomy, ledwo wyczuwalny impuls reiatsu.
No czas się zabrac do 'roboty' - wstał i wyjął ząbek. Schował go i popatrzył na Ciebie. - Tez powinieneś taki mieć. Bardzo przydatne przekazywanie informacji przez... Zresztą sam się dowiesz. Musimy iść. - I użył Sonido, by jak najszybciej dotrzeć do pałacu Espady numer 3.
Pałac...
Karta Postaci
Ressurection
Theme Nikuy'i
"Anioł Śmierci
Zniesławiony rzeźnik.
Anioł Śmierci. "